30.4.2011

Svartisens Speja

Kaunis Speja

Speja on mielestäni todella kaunis koira, sillä on myös erittäin hyvä luonne!!! Väritys on upea : )
Tämän lyhyen kokemuksen perusteella en sanoisi ainakaaan malamuuttia haasteellisemmaksi mutta erilaisuuksia roduista löytyy. Varmaan on ihmisiä joille selkeästi toinen vain näistä roduista on "sopiva" jos malamuuttiin verrataan.

Ehkä grönlanninkoira on todellakin alkukantaisempi ja se on vielä intuitiivisempi kuin malamuutti. Kaikki ihmiset ei kiinnosta hirveästi Spejaa jolloin se ei tunge silitettäväksi vaan on kuin henkilö olisi sille täyttä ilmaa : ) Oman perheen ihmiset on sille kovin tärkeitä ja sitä saisi rapsutella tunteja, sen lähestymistapa on vielä niin miellyttävä ja se tuntuu olevan niin onnellinen pienistäkin asioista  ja kaikesta huomiosta. Vetolenkillä ei myöskään vieraat koirat tunnu olevan erityisen kiinnostavia, kunhan vaan on vetokaveri niin juokseminen on tärkeintä : ) Yksin vetäminen ei ole vahva laji mutta yritetään sitäkin kuitenkin.

Ilokseni olen huomannut että riistavietti tuntuu olevan kova ja kaikki pienriista luultavasti pääsisi nopsaan päiviltä, melkein saatiinkin jo napattua fasaani : ) Syksyllä kokeillaan millainen on kiinnostus hirvelle ja pienriistalle, odotankin innolla jo syksyä näin kesän kynnyksellä : )

Tokihan Speja on jo aikuinen ja omaa elämänkokemusta mutta sen sulauttaminen vieraaseen laumaan on ollut helpompaa kuin mitä odotin ja vaikka se ei mikään lapanen olekkaan ei se ole yhtä innokas provosoimaan toisia koiria eikä edelleenkään ole kiinnostunut malamuuttinarttujen egoilusta ja ne ovatkin sen jo lopettaneet kun huomasivat että eivät saa toista ärsytettyä..  Kaikkiaan erittäin miellyttävä koira. Sisällä on huomaamaton ja sen asenne on  hienovarainen voisinko / saisinko kun taas ainakin meidän malamuutit on suorasukaisia ja vaateliaita enemmänkin tyyliin minä  haluan / tahdon : )

Tosin kun ollaan lähdössä vetolenkille niin silloin sen nuppi sekoaa ja pitää olla tarkkana ettei se syöksy jopa aidan yli/läpi kun "kuumenee"  : )

Spejalle suunnitellaan pentuetta sitten kun sen juoksu tulee, upeasta isäehdokkaasta myöhemmin!!! Yhdistelmä on kiinnostava!

Rotumääritelmä: 
grönlanninkoira

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti