9.4.2011

Svartisens Speja






Hieman on uutta tapahtunut... Todella, todella pitkäaikainen haave on toteutunut nopeasti ja hieman yllättävästikkin. Ihana grönlanninkoira Speja etsi uutta kotia Ruotsissa ja eihän sitä tarvinnut kauan miettiä : )
Speja on lumonnut minut jo lyhyessä ajassa, koiran luonne on mitä ihmeellisin yhdistelmä ja aivan ihana!!!
Rakenne ja liikkuminen on myös juuri sitä mitä olen toivonut.

Speja on tällä hetkellä täysin karvaton kuten kuvissa näkyy mutta eiköhän sekin asia pikkuhiljaa korjaannu  : )
Kaverin kanssa vetäminen on upeaa mutta yksinään alkaa matkan varrella pikkuhiljaa pää kääntyillä ja Speja katsoo vuoron perään taakseen ja minua surkeana, kotiinpäin onkin jumalaton kiire. Speja suhtautuu todella upeasti kaikkiin meidän koiriin, edes malamuuttinarttujen elvistelyt ei saa mitään rähinää aikaiseksi. Hiisiin Speja on aivan ihastunut ja sisällä oleminen tuntuu myös olevan jotain aivan ihanaa.

Aikoinaan muuten oli näyttelyissä esillä Paargä Harald niminen grönlanninkoira mikä oli mielestäni yksi kauneimpia koiria mitä olen kuvissa nähnyt, harmi kun en nähnyt sitä "livenä". Rodussa ei ole onneksi tapahtunut paljon ns. "jalostusta" mikä juuri tekee tästä rodusta niin ainutlaatuisen ja upean.

Pennuista olisi myös uusia kuvia, jos niitä sais huomenna laitettua tännekkin. Pennut on sirutettu ja tarkastettu el.lääkärin toimesta  ja terveiksi todettu. Ovat todellä jämerää porukkaa ja aivan uskomattoman komeita ja kauniita : )

 Spejan sukutaulu:
file:///C:/Users/kauppi/Desktop/Hund_Stamtavla.aspx%20speja.htm


 Grönlanninkoiran rotumääritelmä: 
http://www.kennelliitto.fi/NR/rdonlyres/AD4525BB-A68B-4B06-A347-AE22601A9500/0/gr%C3%B6nlanninkoira107.pdf

2 kommenttia: