30.10.2010

Jade ja Luka

Luka

Rapsutushetki

Tytär Jade, aina menossa...

Jade

Haku päällä : )
Jaden ja Lukan kanssa aamulla metsässä. Vähän vaihtelua sillä ollaan taas paljon vedätetty pyörällä kun säät ovat olleet vielä siihen niin loistavat. Ilmeisesti säiden kylmeneminen onkin saanut koirat erittäin menohaluisiksi : ) Yhdellä vetolenkillä Jade vainusi ja jäljitti auton alle jääneen jäniksen : ) Saalis oli sille niin mieluinen että en raskinut ottaa sitä pois, varsinkin kun jänis on Jaden mieliriistaa. Jade halusi epäroimättä sen kotiin tuoda niin sittempä kantoi suurta jänistä 2 km suussaan ja veti pyörää : ) Kotona jänis kyllä päätyi pakastimeen ja sieltä sitten myöhemmin herkkupalaksi koirille : ) Eilen Noita ajoi jänistä täyden työpäivän mutta konstikas jänis sai tällä kertaa pitää henkensä. Taika ja Noita ovatkin toimineet kyllä upeasti tämän syksyn ja jäniskanta on hyvä.

7 kommenttia:

  1. Aina välillä täälläkin on haukut pidetty. Loitsu ei oikein jäniksen jäljistä tajua, mutta vieraiden koirien jäljet metsässä löytyy. Hirveää kiljuntaa pitää jos jämtti tai kk kohtaa, tosi oudosti reagoi kun ottaa huomioon teidän isot koirat. Liekö unohtanut. Ollaan tyydytty kuunteluoppilaaksi toistaiseksi.

    VastaaPoista
  2. Hei! Älä, huoli, kyllä siitä Loitsusta vielä ajokone tulee : ) Ikä vaikuttaa ja lapsettaakin vielä. Meillä ei Taika ja Noitakaan hirveästi ilahdu toisista koirista työmaalla. Aika paljon ( enimmäkseen ) on kohdattu hirvikoiria jotka käyttäytyy metsässäkin hivenen agressiivisesti. Varmaan on niin että tilanne pelottaa Loitsua joka on tottunut leikkimään Hiisin kanssa. Hiisi on taas on hyvin rauhallinen ja lempeä kaikessa mitä tekee ja muut meidän malamuutit on beaglejen suhteen aika välinpitämättömiä joten jos joku vieras ja isokoira tulee kovin kiinnostuneesti tai jopa hivenen dominoivasti lähestymään niin kyllähän se voi olla hieman kova paikka pennulle.

    VastaaPoista
  3. Luka onkin aikamoinen turnukka kuvista päätellen :)Onko kaikilla teidän malamuuteilla kova riistavietti? Meidän akita/malamuuttitytöllä on aivan hillittömän kova, onneksi se on liian hidas jäneksille eikä jaksa pitkään jahdata täysillä...
    T: Anna Maria

    VastaaPoista
  4. Luka on meidän kuningas : ) Se on saanut kasvatettua taas talviturkin ja se onkin kyllä upea ja turkin laatu on myös erinomainen. Ei uskoisi kuinka sporttinen ja kevyesti liikkuva se on ja ainoa meidän koirista joka vetää mukisematta AINA ja tekee töitä hienosti. Luka on erikoistunut jahtaamaan ja etsimään lähinnä kanalintuja ja sitä ei kiinnosta juosta päiväkausia hirvenperässä mutta meidän muita malamuutteja se kyllä kiinnostaa : ) Eli kaikilla on riistaviettiä ja varmaan se myös vahvistuu koirilla joita käytetään paljon metsässä. Olen sitä mieltä, että vapaa liikunta on koirille erittäin tärkeää ja joku tunti metsässä on varsinaista sielunhoitoa itse kullekkin : )

    VastaaPoista
  5. Kyllä, meillä on sääntönä päivittäiset vapaat lenkit metsässä, vaikka kaupungissa asutaankin. Elämä on muuttunut ihanampaan suuntaan koiran kanssa, saa könytä metsissä mielin määrin :D

    Lukan talvikarva näyttää tosiaan upealta ja kuningas itse näyttää tosi vahvalta ja lihaksikkaalta!
    T: AM ja Kita

    VastaaPoista
  6. Niinhän se taas oli hilkulla Loitsun ylösotto. Rusakon hajut apilassa, ekana löysi pesän, mutta ajo lähti Lallilta. Melkein tärppi, ei kuitenkaan lähtenyt ajoa seuraamaan vaan jäi minun kanssa.Kolme kertaa on jääty jo ajosta, joten kyllä kohta lähtee. Kunhan tänne saadaan lunta hieukan, voidaan iso-L jättää jo kotiin ;)
    Ihana kun iso-L on leikkikaveri ja metsäkaverikin. Tulevat tosi hyvin toimeen. P.

    VastaaPoista
  7. Nenä tuntuu Loitsulla ainakin pelaavan hienosti, vielä vähän itseluottamusta niin eiköhän pian syty ja saadaan ensimmäinen ajo : ) Me ei olla Lumoa vielä paljon metsässä käytetty kun panta on vielä ihan liian suuri kaulaan ja pelottaa että tekee sitten vielä Noidan "eräretken". Kyllä muuten tuosta Lallin tytöstä tulikin mahtava ajuri vaikka oli tietysti silläkin ensimmäisenä syksynä vielä pennun kujeita. Nyt pelaa mahtavasti eikä ole tiepponaankaan vaikka päivän juoksee, menee vielä yökin helposti siinä samassa : ) Ääni kehittynyt vielä ja onkin tosi hyvä ja kertova. Noidan sisko oli myös ajellut hyvin jänistä, terkkuja vaan muillekkin sisaruksille : )

    VastaaPoista