1.11.2011

Jänisjahdissa














Lauantaina pääsi "Tero" eli  TULISALON NALLI   näyttämään ajotaitonsa  innokkaille metsästäjille. Mukana oli Jouko, Rauno, Jukka, Pentti ja Pertti.  Jäniksiä on todella runsaasti. Ensimmäinen haku oli noin puolituntia, juuri saatiin tulet viriteltyä. Ajo oli sujuvaa ja ensimmäisen jäniksen kaatoi Rauno : ) Seuraava jänis taisikin olla Tertsillä merkattuna, kun ajo pärähti melkein samalta hyylältä.Tämän pupun Jokkeri pamautti melkein tulipaikalle. Seuraava ajettava teettikin jo paljon enemmän töitä ja kerettiin hakea jo Noitakin (joka on ollut toipilaana kynnen menetyksen takia ) metsään mutta Tero hoiteli lopulta jänön jälleen Joken passille ja Jokke ampui Tertsille jo kolmannen sille päivälle.

Lauantainen jahtipäivä oli aivan loistava kaikin puolin, hyvä porukka ja pelaava koira...
Terolle on tälle syksylle ammuttu jo seitemän jussia, vaikka poika on ollut välissä muutaman viikon sairaslomillakin anturahaavan takia. Jokkeri on tehnyt "hyvää työtä" koiran kanssa eli käyttänyt koiraa paljon metsässä ja antanut sille työrauhan siellä.Tämä näkyy Terossa joka on sitkeä hakija ja ikäisekseen erinomainen ajuri.
                                                  

2 kommenttia:

  1. Hei. Mieluisaa luettavaa, odottelen, milloin kilpaillaan? Komea on Tero. Ikävä Noidan kohtalo, vauhtia ollut taas liikaa.
    Meillä on suruaika, Valto on kuollut ja vietämme hiljaista kotielämää nyt, mutta mennään taas kun valostuu ja lunta saadaan.
    Loitsu on ilmiömäinen jäniksen ylös kaivaja, kylmähaku on erikoisen hyvää. Sitten on ogelmiakin, eka hukalta tulee lähtöön takas ja jos ei sieltä matkanvarrelta löydy, sahaa edestakas. Pahinta tässä on, että haukkuu koko ajan, oisi niin into ajamaan, mutta kun ei taidot riitä. Odottelen, että jos lumella hoksaisi minne jänis on mennyt ja jättäisi höpötykset tähän syksyyn. Soittelin Pentille ja hänkin meinasi tuota samaa, että jos hoksaa, voi jättää tuon sahaamisen. Hirveän innokas Loitsu ainakin on. Kevyt ja nopea. Syö hirveästi, mutta painoa ei pääse kertymään kun ikiliikkuu. Tosin nyt ovat paljon tarhassa, ja Lallihan vain nukkuu kopissa, on toinenkin rauhoittunut nukkumaan. Hyvin viihtyvät kaksistaan, Loitsu jumaloi Lallia, se on sen paras kaveri. Silti kauhean mustis minusta.
    Tällaista täältä, P.

    VastaaPoista
  2. Hei!

    Otan osaa suruunne.
    Toivottavasti jossain vaiheessa sinne kokeisiinkin asti päästään : )
    Loitsulla taitaa tosiaan olla liikaa vauhtia ja liian vähän malttia, eiköhän se siitä kun kärsivällisyyttä ja taitoa karttuu. Toivotaan että lumella alkaa jättämään turhat höpötykset pois ja oppii selvittämään hukat kuten kuuluukin.

    VastaaPoista