28.5.2011

Louhi ja Winda

Winda ja Louhi

Winda

Winda ja Louhi

Winda

Windalla on  ikäisekseen oikea jalkojen pituus eli  kunnon "hirvenvasa" look  : )

Wani on löytänyt oman kotinsa ( hirveä ikävä sitä riiviötä ) ja "vain" Winda on enään emonsa suojeluksessa ja kotiin se jääkin, ihanan raisu ja iso tyttö !! Todella fiksu kuten vanhempansakkin : )
Louhi on ollut kyllä erinomainen emo pennuilleen! On aina erittäin mielenkiintoista ja opettavaista seurata kuinka emo opettaa, hoitaa ja pitää kuria  pennuille sopivassa suhteessa. Louhi antoi pennuilleen hyvät eväät koiranelämään ja jaksoi olla aina kiinnostunut niiden touhuista, se on  muutenkin erittäin älykäs koira joka lukee ihmistäkin kuin avointa kirjaa : )  Huippunarttu, kertakaikkiaan : )

On sääli että pennut luovutetaan usein niin pieninä että paljon emon vaikutuksesta jää puuttumaan. Mielestäni pentujen luovutus on asia jossa ei pidä kiirehtiä. Meillä nartut imettääkin vielä pentujaan 6-7 viikkoisina ja niitä ei koskaan vieroiteta muuten kuin emon toimesta. Kukaan tai mikään ei ole pennulle parempi hoitaja kuin sen oma emo, tietysti emällä pitää olla oikeat emonvaistot ja vietit, narttu jonka luonteessa on sanomista ei sovi jalostukseen. Ihmiseen tottuminen ja leimautuminen tapahtuu ihan itsestään normaalisti ja oikein käsitellyille &  hoidetuille pennuille.

Meillä on useampia koirasukupolvia kotona ja koirat todella tietää omat sukulaisensa ja niillä on erityiset suhteet. Erityisesti Nova jätti sellaisen  vahvan "äidinrakkauden" verenperintönä joka jatkuu Jadessa ja Nanassa. Kyllä se oma pentu on oma" lapsi"  myös koiraemollekkin  ja vielä aikuisenakin.
Koirat jaksaa hämmästyttää minua älykkyydellään vieläkin vaikka olen ollut lähes koko ikäni niiden seurassa ja ehkä kasvaminen koirien kanssa ja niiden kanssa elämänsä viettäneenä on kehittänyt myös tärkeän "koiranlukutaidon" joka auttaa ymmärtämään mitä siellä kaverin päässä oikein liikkuu.

Eilisessä ultrassa selvisi että Luna on pieniin päin, eli saamme kesäkuun lopussa Luna  ja Hiisin jälkikasvua : )
Yhdistelmä on  mielestäni erittäin hyvä!

2 kommenttia:

  1. Niin Kauniita tyttöjä <3 Ja nyt toivotaan Lunale ja Hiisille UPEAA jälkikasvua! Olipa mahtavia kevään kuvia :-)

    VastaaPoista
  2. Kiitos!
    Suurella mielenkiinnolla ja malttamattomina odotamme kyllä tulevaa pentuetta...

    VastaaPoista