13.2.2011

Pakkaspäivän huvituksia

Nana innostuu jyrsimään luuta



Ja Hiisi haluaa lähikuvan, nenu kiinni kameraan : )

Hiisi



Aamulla pakkasta taas -30. Päivällä -24. Illalla luvassa koirille pareittain vetolenkkejä mikäli ei ehdi taas pakastua -30 tai yli.

Pyöräillä olisi voinut muutaman reissun päivällä ihan huvin vuoksi mutta siinä se vasta kylmä tulee : ) On muuten talvellakin tosi mukavaa touhua mutta mielellään alle -20 sais olla pakkasta siinä touhussa. Joskus on tullut pyöräiltyä lähes -30 asteessa, ei ole ainakaan liukasta : )

Nana ja Hiisi tulee loistavasti toimeen, niillä ei ole mitään kärhämää vaikka Hiisi on todella ahne niin sitä ei kiinnosta puruluut eikä lemmikkikaupan paistetut reisiluut, se  haluaa syödä ja järsiä vain oikeita ja tuoreita luita. Mielellään nekin erittäin lihaisia : ) Hiisin herkkua olisi hevosen ja lampaanliha/luut mutta nyt ei olla niitä valitettavasti saatu, pitää "tyytyä" nautaan ja hirveen.

Jos Nanalla on oma ruoka kupissa ( Nana on todella nirso lellikki )  ja Hiisi on jo syönyt omansa ei Hiisi koske toisen kuppiin vaikka sillä olisi mahdollista syödä ruoka milloin vain, samoin on luitten kanssa. Jos on vain yksi luu niin Hiisi odottaa että Nana on järsinyt tarpeeksi ja ottaa luun sitten kun toinen lähtee ja Nana hyväksyy sen täysin, ne voi vaihdella samaa luuta montakin kertaa.  Samoin makupalojen suhteen, kumpikin odottaa omaansa mutta silmä kovana kyllä pidetään lukua että tulee tasajako, ne huomaa heti jos toinen saa kaksi namua peräkkäin tai jos toisen pala on suurempi : )

Nana tykkää puruluista ja joskus paremman puutteessa kelpaa paistettu naudan reisiluu. Joskus saavat syödä "aitoja" luita myös sisällä mutta Nana kun ei voi syödä luuta lattialla.. matto ei yleensä myöskään riitä kun luu pitää asetella säntillisesti tyynylle ennenkuin sitä voi järsiä : ) Toinen vaihtoehto on mennä luineen jonkun sänkyyn mikä on varsin ihastuttavaa. Nana on tietysti kunnon malamuutin tapaan saanut nukkua sängyssä kuten siskonsa Fäffä joka on mainio, kun se vaihtoi sisällä makuupaikkaa otti mukaansa punaisen sydäntyynyn minkä laittoi valitsemaansa paikkaan ja sitten pää tietysti tyynylle : ) Fäffä rakastaa ihmisiä ja ihmiseuraa yli kaiken joten se on ihan kokonaan nyt sisäkoirana Kimmolla ja Heinillä Oulussa.

Louhi on saanut syödä pakasteessa olleet jänikset, niitä ei voi vastustaa vaikka muuten voi viimeisillään tiineenä kyllä nirsoillakkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti