13.9.2010

Tulisalon Northern Lights



Lunan ja Tuiskun tyttö Shila, ihana villikko kuvissa uudessa kodissaan. Kiitos Taina kuvista ja kärsivällisyydestä riiviön kanssa : )

Lunaa on nyt kolmisen viikkoa treenattu pyörällä. Olen aina katsonut sellaisen ajankohdan että pennut on ensin tyhjentäneet tissit ennenkuin on lähdetty vetolenkille. Nyt kun pennut on vähentyneet ja jäljellä olevat eivät juuri enään ole imemistä kiinnostuneita ja näyttää että ne eivät edes osaa imeä enään niin tisut ovat ihan täynnä maitoa. Tälläistä ongelmaa ei ole ikinä ennen ollut ja kun pennutkin täyttää jo ylihuomenna 9 viikkoa niin luulisi maidonerityksen vähenevän. Lenkille päästiin kun ensin lypsettiin koira : ) Toivottavasti ei tule tulehdusta, hieman yhdessä etutississä oli jo "laattaa" muodostunut. Etummaiset nisätkin melkein kainaloissa on Lunalla suuret ja hyvin maitoa tuottavat mutta ehtymistä voisi jo tapahtua : ) Pitää vielä lisätä liikuntaa, jospa se sitten vaikuttaisi maidontuotantoon.

Narttua en laita koskaan "laihemmalle" ruualle sillä me kasvatetetaan pentujen jälkeen lihasta ja turkkia. Nartut kyllä ovatkin hämmästyttävän pian pentujen jälkeen ihan entisessä kunnossaan. Vetohaluja lypsyn jälkeen Lunalla olikin ja käytiin sitten tisujen läpsyessä n. 7-8 km lenkki, Luna itse halusi pitemmän lenkin mitä minä ajattelin sille tänään eikä halunnut kääntyä kotiin vielä 5 km jälkeen.

Lunalla on kyllä paljon erinomaisia ominaisuuksia ja onhan se suvultaankin loistava : ) Jos jossain kilpavaljakossa kaivataan täydennystä, lainakoiraa niin ottakaahan yhteyttä!!! Koira kyllä toimii mutta omistajilla ei ole tarpeeksi kilpailuviettiä : )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti